Пускат пистовия McLaren в лимитиран тираж

Общи 20 ноември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5240 посещения | без коментари

McLaren Automotive ще пусне в серийно производство най-мощната модификация на суперавтомобила MP4-12C — пистовия вариант GT Can-Am. Купето, чийто прототип дебютира в края на август на Pebble Beach Concours d’Elegance в САЩ, ще бъде произведен в ограничен тираж от не повече от 30 екземпляра.
Според представители на компанията автомобилът не е сертифициран за движение по пътищата или за която и да е от съществуващите състезателни серии. Освен това компанията не планира да създаде собствена напредвара. В такъв случай суперколата ще може да бъде използвана само за любителски състезания и в пистови шампионати.
Суперколата е с агресивен карбонов аеродинамичен боди кит, повишаващ пристискащата към земята сила с 30%, с лети джанти със състезателни гуми Pirelli, хомологирана от FIA конструкция за безопасност, спортни „легени“ на седалките, съчетани с 6-точкови колани, волан, взет директно от McLaren MP4-12C от GT3, както и панели от въглеродни влакна с въздуховоди и вентилационни системи.
Двигателят си остава същият – 3,8-литров „осмак“. Той е с препрограмиран блок на управление и модернизирана охладителна система. Моторът е с увеличена до 630 к.с. мощност.
Производството на пистовия суперавтомобил започва от март следващата година. Цената ще е около 467,5 хил. евро.

 
Ключови думи:   elegance, GT3, Mclaren, mdash, pebble beach concours, pirelli, rsquo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте