Производителите отново се връщат към дървото

Общи 31 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8025 посещения | без коментари

Автомобилните производители изведнъж се сетиха за дървото. С едничката цел да направят моделите още по-леки и по-екологични.
Така че нищо чудно скоро да се възроди платформата Chrysler LeBaron K, чието завръщане може би мнозина отдавна очакват. Е, няма да видите точно дървени коли по улиците, и слава Богу, но производителите търсят начин да използват този материал и негови деривати в каросериите, интериорите и дори като горива.
Работата с дърво изразходва по-малко енергия в производството, особено в сравнение с алуминия, стоманата и въглеродните влакна.
На тазгодишното изложение в Женева финландският производител на хартия UPM-Kymmene Oyj ще покаже дървен концептуален автомобил, коЙто функционира с гориво, направено от кора и клони. Ford залага на този материал за все повече части от интериор на Lincoln MKX, а Renault и Daimler възнамеряват да заменят някои от производствените си материали с продукти на основата на дървото.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте