Представят Vivaro и Movano днес

Общи 29 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9865 посещения | без коментари

Първата публична поява на лекотоварните модели на Opel Vivaro и Movano се състоя в Бирмингам на изложението за товарни автомобили Commercial Vehicle Show в Бирмингам, Великобритания (29 април – 1 май).
Второто поколение на Vivaro комбинира функционалността на лекотоварния модел с качествата на един офис на колела, предлагайки същевременно с това стилистичното излъчване на лек автомобил. В кабината водачът и пътниците разполагат с авангардната инфоразвлекателна технология Intellilink с удобна и функционална навигационна система, а редица удобни приспособления бързо и лесно я трансформират в мобилен офис. Новият Vivaro е също изключително икономичен – за задвижването грижа имат напълно нови турбодизелови двигатели, които са с понижен до 5,7 литра на 100 километра разход на гориво с емисии на въглероден двуокис 149 г/км – най-добрите в класа стойности, които са добре дошли за собствениците на автомобилите.
Както Vivaro, така и Movano е подобрен и от гледна точка на безопасността, а разходът му спада с до 1,5 л/100 км. Поръчките на модела започват от юни. Новата гама от задвижващи агрегати на Movano сега включва пет турбодизелови мотора, включително два авангардни 2,3-литрови BiTurbo двигателя. Версията със 100 кВт/136 к.с. и 340 Нм въртящ момент снижава емисиите с до осем процента (15 грама) до 180 грама CO2 на километър благодарение и на Start/Stop технологията, която е част от стандартното оборудване.
Върховият BiTurbo вариант, със 120 кВт/163 к.с. и въртящ момент от 360 Нм, увеличава мощността на Movano с 13 к.с. и му осигурява с 10 Нм по-висок въртящ момент от преди. Оборудван стандартно също със Start/Stop система, той отделя по-малко емисии на CO2 със значителните 39 грама на 100 километра. Това съответства на 1,5 литра дизелово гориво на 100 километра, или на 18 процента намаление – стойности, които оказват благотворно влияние както на портфейлите на собствениците, така и на околната среда.
Докато най-дългият вариант L4 на версията фургон на Movano се предлагаше само с двойни колела на задния мост, сега той може да бъде поръчан и с единични колела в различни версии на височината на покрива. Друг плюс е, че сервизните интервали за удължени до две години.
За допълнителна информация изтеглете прикачените файлове.

 
Ключови думи:   opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте