Правят кросоувър и хечбек на базата на Renault в Казахстан

Общи 11 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9155 посещения | без коментари

„АвтоВАЗ“ планира да произвежда автомобилите Lada Granta, Lada 4x4, както и хечбек и кросоувър от B-клас, изградени на платформата на алианса Renault-Nissan. Ще предлагат правените в Казахастан коли на пазарите в Средна Азия, Сибир и далекоизточните федерални окръзи на Русия.
Преди време „АвтоВАЗ“ обяви, че ще започне производството на автомобили в казахстанския град Уст-Каменогорск с участието на компанията „Азия Авто“ и държавната корпорация „Ертис“. Строителството започва през 2013 г., а общият обем на инвестициите в проекта е 514 млн. долара. „АвтоВАЗ“ ще държи 25% от предприятието плюс една акция.
Производството на автомобили в Казахстан ще започне през 2015 г., като първоначалният му капацитет ще е 90 хил. коли годишно. През 2017 г. този показател ще бъде доведен до 120 хил. автомобила.

 
Ключови думи:   granta, Lada, lada 4x4, nissan, renault, renault nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте