Последен валс за RX-8

Общи 07 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9840 посещения | без коментари

На 24 ноември в Япония започват продажбите на специална версия на бегачката Mazda RX-8, обозначена като SPIRIT R. Това е последното издание на небезизвестния спортен модел с четири врати и роторен мотор, чието производство спира през юни 2012 г. От него Mazda ще направи и очаква да продаде 1000 боройки.
Mazda RX-8 SPIRIT R е разработена на основата на RX-8 Type RS с 6-степенна механична трансмисия и Type E (с 6-степенен автоматик с електронен контрол). Наречен е така след последното лимитирано издание на Mazda RX-7 и възможностите му са намерили пряко отражение в изключително атрактивния дизайн, който включва цветни лети джанти, ексклузивни седалки и др. стилистични елементи. Безопасността е подсилена допълнително от фирмените въздушни завеси и предната странична система SRS за въздушните възглавници, като те ще бъдат фабрично монтирани дори и в базовите модели. След дебюта на специалната версия гамата на Mazda RX-8 ще се състои само от SPIRIT R и Type G (с 6-степененна автоматична трансмисия с електронен контрол).
„Въпреки че спираме производството на RX-8, емблематичният роторен мотор на Mazda ще продължи да символизира духа на марката. Ще продължим да го развиваме“, заяви Такаши Яманучи, глава на компанията.

 
Ключови думи:   mazda, mazda rx 7, mazda rx 8, spirit, type rs
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте