Показаха как маслата увеличават мощността

Общи 10 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10150 посещения | без коментари

Най-добрата японска марка моторни масла Eneos демонстрира пред родната публика нагледно как само със смяна на смазочната течност може да увеличите мощността и въртящия момент на автомобила. В рамките на Sustina challenge day в столичния тунинг център Overdrive се проведе замерване на два автомобила – Corvette Z06 и BMW Alpina B6 Coupe. Организаторите използваха осреднено замерване от три проби на най-модерния динотест в България. B6 даде стойности на колелата - 410, 415 и 412 к.с. (от заводски 530 к.с. на двигателя) със стандартно масло и 575, 578 и 567 Нм максимален въртящ момент. След източване на маслото и смяната му с Eneos Sustina 0W50 стойностите се промениха на 431, 432 и 432 к.с., с 609, 607 и 605 Нм. Така само с поставянето на японското масло Sustina, стойностите на германската спортна кола скочиха с 21 к.с. и 30 Нм, или средно с около 4%. При Corvette увеличението на динамичните показатели бе също с около 4%, или 17 к.с. на колелата. Разбира се, в абсолютни стойности цифрите са по-големи, но от двигателя до колелата през трансмисията има загуби в рамките на 20%. Маслата Eneos също така намаляват разхода на гориво с минимум 2% поради по-доброто смазване и равномерна работа, която не зависи от температурата както стандартното масло в двата автомобила.

Eneos е бранд на JX Nippon Oil & Energy, а у нас се внасят от „Омникар БГ“. Компанията осигурява масла за моторните спортове и има опит в рали „Дакар“, Формула 1 с Honda, Moto GP с Yamaha и Льо Ман с Lexus.


 
Ключови думи:   bmw, challenge day, corvette z06, overdrive
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте