Марко иска наказание за Mercedes

Общи 10 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9950 посещения | без коментари

Консултантът на Red Bull Хелмут Марко изрази опасения от отваряне на кутията на Пандора, ако Mercedes не бъдат наказани сурово за теста си с Pirelli. "Тестът е явно нарушение на спортния правилник и затова подадохме протест. Първо, искаме разяснение, второ, ако наистина е голямо нарушение, съответно наказание от FIA. Не е ново да си на ръба на правилата, но това вече не е близко до комфорта", коментира Марко.
Австриецът поясни, че между отборите има споразумение, което е нарушено - "Освен спортния правилник е прекрачено и джентълменското ни споразумение. Не сме го споменавали, но то също е нарушено. Ако тестът се размине без последствия, всички разговори за намаляване на разходите ще загубят почва. И има опасност за отваряне на кутията на Пандора, която вече ще бъде трудно да се затвори отново. Renault определено биха искали да тестваме новия двигател, ще последват и други...", поясни Марко.
Консултантът поясни, че Red Bull е получил покана за теста, но е отказал, защото смята, че това противоречи на правилата - "Вярно е, че имахме оферта. Но решихме, че ще нарушим правилата. Като водачи в шампионата щяхме да се конфронтираме и това не бе път, по който искахме да поемем."


 
Ключови думи:   formula 1, mercedes, pirelli, red bull, renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте