Пилотен образователен проект „Детска усмивка”

Общи 19 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2625 посещения | без коментари

Национална образователна кампания на тема "Безопасността на децата на пътя стартира на 18.03.2011 г. с пилотен образователен концерт Детска усмивка. Сценарият за концерта е написан от Иван Ненков, включва специално създадени по темите песни (композитор Росалин Наков, текстописци Иван Ненков, Румен Николов), образователни и забавни игри.

Текстовете и музиката на песните са съобразени с учебната програма и възрастта на децата. Консултанти по темите са водещи специалисти в своите области: Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, главен инспектор Красимир Костов – пътна безопасност и превенция. Участват актьорите Христо Чешмеджиев от Народен театър Иван Вазов, Боряна Йорданова и Ясен Зердев.

С Европейската харта за пътна безопасност /European Road Safety Charter, http://www.erscharter.eu/, в която членуват 27 държави, от българска страна са поети конкретни ангажименти до 2013 година, свързани с намаляване на броя на жертвите на пътни инциденти, особено на деца.

Целта на концерта е запознаване на обществеността и отговорните държавни институции с един съвременен европейски проект за синтез на изкуствата и образованието, насочен към най-малките и акцентиране върху правилата за пътна безопасност. Амбиция на организаторите е редовно да се провеждат образователни концерти в училища, читалища и детски градини на територията на цялата страна.

Под патронажа на: Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, кмета на Община Божурище Аспарух Аспарухов, Автомотор КорпорацияАД и в партньорство с КАТ Пътна полиция - София.

Концертът се състоя вчера в шоурума на Автомотор корпорация АД.

 
Ключови думи:   charter, road safety
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте