От Ферари: Конкурентите ни крият скоростта си

Общи 08 февруари 2015 | Autohop.bg A- A+ 43830 посещения | 3 коментара

Новият шеф на "Скудерията" Маурицио Аривабене смята, че повечето отбори не са показали истинския си потенциал на тестовете в Херес.
Маурицио Аривабене е доволен от представянето на болидите на Ферари в първите за годината тестове в Херес де ла Фронтера, Испания. Той обаче подозира, че другите отбори са "маскирали" истинското си лице.
Тимът от Маранело даде най-бързи времена в три от четирите теста в Андалусия, като пилотите на отбора Себастиян Фетел и Кими Райконен окупираха челните две места в тези тренировъчни състезания. Маурицио Аривабене определи тези резултати като "окуражителни знаци" за новия сезон във Формула 1, залагания за който се приемат от Betfair.
"По отношение на представянето, не смятам, че нашите съперници и по точно един от тях, показаха истинския си потенциал в последните няколко дни. Ще разберем истината за тях, а и за самите нас, на последните тестове преди началото на сезона в Барселона", каза Аривабене, цитиран от официалния сайт на Формула 1.
Все пак Маурицио Аривабене поставя на преден план позитивите от случилото се на пистата в Херес. Той смята, че Ферари е "преоткрил мотивацията и отборния си дух" по време на тестовете, което е най-ценното от всичко останало.



Техническият директор на "Скудерията" Джеймс Уилсън също бе сравнително доволен от постигнатото в Андалусия. Той призна, че отборът не е успял да навърти нужните километри, но като цяло е направил солиден старт на предсезона.
Уилсън, който през януари заяви, че Ферари има да подобрява доста неща по болида си, обеща той и екипът му да работят здраво до началото на тестовете в Барселона, които са предвидени за 19-22 февруари.
В същото време, Фелипе Насър от Заубер, чийто болид е с двигател на Ферари, изрази мнение, идентично с това на Маурицио Аривабене. Той обаче посочи точно кой от отборите крие реалната си скорост- световният шампион Мерцедес.
Насър даде най-бързо време в третия ден от тестовете в Херес, а в останалите дни не бе далеч от лидерите. Веднага след сесията той сподели, че болидите на Мерцедес са можели да го изпреварят, но просто не са искали да го сторят.
Настоящият носител на световната титла при пилотите Люис Хамилтън от Мерцедес не е особено притеснен от силното представяне на Ферари в Херес. Британецът призна, че не е обърнал особено внимание на резултатите на "Скудерията", а по-скоро е бил фокусиран върху собствените си задачи.
Най-главната от тях е била да завърти възможно най-много обиколки. Мерцедес направиха точно това в Херес. "Сребърните стрели" записаха над 500 обиколки в рамките на четири дни, най-много от всички други отбори.
Хамилтън разкри още, че не вижда съществени разлики между новия си болид и този от миналата година. Той счита W06 за лека еволюция на миналогодишната си кола, с която успя да спечели цели 11 победи в общо 19 състезания за Гран При.
Новата кампания във Формула 1 ще бъде открита с надпреварата за Гран При на Австралия в Мелбърн на 15-ти март. Съотборникът на Хамилтън Нико Розберг триумфира на пистата "Албърт Парк" през 2014 година.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 
Gravatar photo
Стоян, (преди около 1 година)
https://www.ferrari.com/en-BG
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


Gravatar photo
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


Gravatar photo
Ивон, (преди повече от 5 години)
Ферари винаги са били лидер в автомобилните спортове!
тук
+0

Положителни: 0
Отрицателни: 0


 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте