Новото Чинкуеченто с ... двуцилиндров двигател!

Общи 17 ноември 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1759 посещения | без коментари

В крупно сериен модел не е използван двуцилиндров двигател от времената на легендарния Citroen 2CV и на руската Ока. Ерата на този вид двигател, обаче, явно не е заминала в миналото, след като FIAT възнамерява да го използва в новото Чинкуеченто - FIAT 500! Става дума за двигател с ходов обем 900 куб.см с турбопълнене, който ще осигурява максимална мощност на колата между 90 и 110 к.с.и максимален въртящ момент от 120 Нм! Този hi-tech двигател, според фирмата ще бъде с около 20% по-ефективен и икономичен от средния 1,2-литров градски автомобил на пазара, като ще има прогнозен разход от под 3 л на 100 км път. По всякап вероятност новото Ford Ka, което ще има същата платформа като малкия FIAT, ще използво и същия двигател. FIAT 500 ще бъде оборудван и с по-мощни и големи двигатели, като новият 1,4-литров турбо на марката, който може да предложи максимална мощност до 150 к.с.
В усилена подготовка е и кабриовариант на най-малкия фиат, който ще използва усилена платформа на FIAT Panda. Този автомобил също ще се предлага с бензиновите двигатели 1,1 и 1,2 литра, както и с 1,3-литровия Multijet дизел.

 
Ключови думи:   citroen 2cv, fiat, fiat 500, fiat panda, ford, ford ka, panda
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте