Новото BMW Серия 3 седан дебютира в България

Общи 22 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4735 посещения | без коментари

BMW Group България и Камор Ауто представиха официално новото BMW Серия 3 седан. Най-продаваният премиум-автомобил на света доразвива типичните за модела характеристики. Новият модел има внушителна визия, подчертаваща типичната за марката динамика. Стартовите цени за модела започват от 56 990 лв.
Размерите на шестото поколение Серия 3 са нараснали в сравнение на тези на предшественика му. Най-силно впечатление прави широката следа (отпред + 37 мм, отзад +47мм). Дължината и междуосието са увеличени съответно с 93 мм и 50 мм. Това от своя страна спомага за още по-голяма стабилност и динамика.
Интериорът с ергономичен дизайн предлага значително повече място, особено за пътниците на задните места.
За пръв път в новото BMW Серия 3 се предлагат три допълнителни нива на оборудване – Sport, Luxury и Modern. През лятото на 2012 г. те ще бъдат допълнени и с М спортен пакет. Надлъжно разположеният двигател, задното задвижване и разпределението на теглото от 50:50 са сред най-силните му страни. Моделът ще предлага избор от четири двигателя с технология TwinPower Turbo. BMW 335i е оборудвано с 6-цилиндров бензинов агрегат, генериращ 306 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм. BMW 328i предлага 4-цилиндров агрегат от ново поколение с мощност 245 к.с. и 350 Нм. Той ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек, а средният разход на гориво е само 6,4 л/ 100 км. Дизеловите варианти включват 320d и 320d EfficientDynamics Edition. Първият генерира максимална мощност от 184 к.с. и въртящ момент от 380 Нм, а вторият – 163 к.с., като комбинираният разход на гориво е сведен до само 4,1 л/ 100 км.
През есента на 2012 г. вариантите на Серия 3 ще бъдат допълнени с пълен хибрид ActiveHybrid 3.
BMW е първият производител, предлагащ 8-степенна автоматична скоростна кутия в премиум-сегмента на средния клас. С нея новото BMW Серия 3 постига по-нисък разход на гориво и намалени вредни емисии в сравнение с моделите, използващи серийната 6-степенна механична трансмисия.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 3, bmw 335i, bmw group, sport luxury, turbo bmw
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте