PSA и GM готвят съюз за части и автомобили

Общи 23 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4895 посещения | без коментари

Вторият по величина европейски автомобилен производител PSA Peugeot Citroen и американският гигант General Motors са в процес на финализиране на преговори, започнали преди няколко месеца. Съглашение все още не е постигнато. PSA вече има производствено партньорство с Ford Motor Co., Toyota Motor Corp. и BMW AG.
PSA и европейският Opel (собственост на GM) подготвят реструктуриращи постъпки, за да елиминират загубите и да предложат конкурентни цени.
„В контекста на глобализацията на стратегията си и подобрението на ефективността си, PSA Peugeot Citroen търси потенциални сътрудничества и алианси“, е заявил говорител на компанията.
Според Financial Times двете компании ще обединят усилия за съвместно производство на автомобили и части в Европа.
Под знака на това партньорство Peugeot и Opel/Vauxhall, собственост на GM, ще разработват заедно двигатели и трансмисии. То обаче няма да включва размяна на дялове. Всяка сделка с американците обаче трябва да бъде одобрена с фамилията Пежо, която държи 30,9 % от френския производител и има 48,3% от правото на глас.
Ако се постигне съгласие, то вероятно ще бъде обявено на салона в Женева в началото на март.
В момента PSA прави дизелови двигатели заедно с Ford, бензинови с BMW и компактни автомобили заедно с Toyota и Mitsubishi


 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте