Новият Tiguan е вече на пазара

Общи 19 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7640 посещения | без коментари

Новият Tiguan е вече на пазара. Високопроходимият автомобил е със сходен на големия Touareg дизайн. Моделът идва с мощни и същевременно икономични двигатели – разход на гори во от 5,3 л/100 км при Tiguan 2,0TDI с мощност 110 к.с, BlueMotionTechnology, предно предаване и старт-стоп система. С 1510 литра обем на багажника и до 2500 кг прикачен товар (при перманентно задвижване на четирите колела 4MOTION) новият Tiguan се препоръчва като многостранен спътник за мобилния живот.
Tiguan е единственият високопроходим автомобил от класа си, който може да бъде поръчан както във версия Onroad, така и във версия специализирана за пресечени терени. Визуално двата модела се отличават с различни предни части (Onroad - 18 градуса ъгъл на атака / Offroad - 28 градуса)
С моделната смяна при Tiguan навлязоха множество нови асистиращи системи като системата за разпознаване на умора (стандартно оборудване за нива Sport&Style и Track&Style), системи за регулиране на дългите светлини Light Assist (при стандартни фарове) и Dynamic Light Assist (при фарове Bi-Xenon), както и асистент за спазване лентата на движение – Lane Assist. Новост за Tiguan е и XDS - допълнителната функция към електронната блокировка на диференциала, спомагаща за по-стабилното управление на автомобила в завой.
Новият модел предлага три бензинови двигателя TSI с работен обем от 1,4 до 2,0 литра, които постигат мощности между 122 к.с. и 210 к.с. Спектърът на мощности от 110 к.с. до 170 к.с. характеризира трите дизелови TDI двигателя. По желание може да бъде поръчана7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG.
В България усъвършенстваният Tiguan се предлага на пазара от началото на юли тази година.

 
Ключови думи:   sport style, tiguan, track style, volkswagen, xenon
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте