Новите BMW M6 Купе и M6 Кабриолет

Общи 13 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2955 посещения | без коментари

Новите BMW M6 Купе и BMW M6 Кабриолет предлагат мощност и атмосфера, отличаваща се с лукс и иновативни функции, място за четирима и богати възможности за забавление и връзка с околната среда. Инженерните подобрения в двата модела поставят нов стандарт по отношение на ефективността, възможностите за индивидуализиране по време на шофиране и богат избор от опции BMW ConnectedDrive.
Атрактивният дизайн на новото BMW Серия 6 Купе и Кабриолет с динамични елегантни линии и характерен М атлетизъм изразява характера на двата модела. Новото BMW M6 Купе има лек покрив с динамични контури, изработен от карбонов композит (CFRP). BMW M6 Кабриолет, от своя страна, е оборудвано с висококачествен мек покрив с форма наречена „перка“, снабден с напълно електронен механизъм на отваряне.
BMW M6 Купе и Кабриолет дължат своята мощност на високооборотния V8 двигател с технология M TwinPower Turbo, разположен надлъжно в предната част на автомобила. Мощността се предава към задните колела чрез седемстепенна трансмисия M Double Clutch с Drivelogic. Двигателят се обслужва от мощна охладителна система и система за подаване на масло с резервоар в буталото, оптимизирана за работа при силни центробежни сили. 4,4-литровият агрегат достига максимален въртящ момент от 680 Нм между 1500 и 5750 об/мин, а максимална мощност от 560 к.с. е достъпна мевду 6000 и 7000 об./мин. и може да достигне до 7200 об/мин.
Версията Купе спринтира от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, а открития модел достига същата скорост с 0,1 секунда по-късно. Максималната скорост и на двата модела е електронно ограничена до 250 км/ч. С предлагания като опция M Driver’s Package тази граница може да бъде повишена до 305 км/ч.
Високата работна ефективност на двигателя, автоматичната функция Старт/Стоп, предлагана като стандартно оборудване, и други елементи от технологията Efficient Dynamics, като регенерация на спирачната енергия и маслена помпа с управляем обем, помагат за намаляването на разхода на гориво и на емисиите CO2 с около 30%. BMW M6 Купе постига среден разход на гориво от 9,9 л/100 км. в ЕС тестови цикъл и емисии на CO2 от 232 г/км. Съответните стойности за M6 Кабрио са 10,3 л/ 100 км. и 239 г/км.
Интелигентната комбинация от материали придава внушителна здравина на структурата на купето, съчетана с изключително ниско тегло, което позволява увеличаването както на защитата на пътниците, така и на маневреността. Използването на карбонов композит (CFRP) за покрива на новото BMW M6 Купе и изборът на материали за всички останали компоненти на купето е част от цялостната дизайнерска стратегия за леко тегло. Съотношението тегло – мощност е 3,3 кг/к.с. за версия купе и 3,5 кг/к.с. за кабрио.
Като опция се предлагат M въглеродно-керамичните спирачки, монтирани за първи път в новите BMW M6 Купе и Кабриолет. В комбинацията с 20-инчови M алуминиеви джанти, са без конкуренция и извеждат спирачната сила на автомобилите на ново ниво. Изработени от нов вид сплав от керамика и карбонови нишки, спирачните дискове са с по-голяма устойчивост на топлина и съчетават това със значително намалени маси на въртене.

Повече информация в прикачения файл.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 6, BMW M6, cfrp, clutch, double clutch, m6 bmw
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте