Най-мощният McLaren се появи в Пебъл Бийч

Общи 19 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6080 посещения | без коментари

Двайсет години след представянето на McLaren F1 GTR на сцената излиза концепцията McLaren P1™ GTR, която бе представена на частно събитие на знаменития конкурс по елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния. Агресивният състезател показва как ще изглежда поръчковият модел.
Без да е необходимо да отговаря на изискванията за пътна легализация, той ще е възможно най-мощният модел, правен от McLaren P1™ GTR, и има амбициите на най-добрия за шофиране пистов автомобил в света. С невероятната си аеродинамична каросерия McLaren P1™ GTR е и със състезателни „сликове“, силова установка IPAS, фиксирано задно крило и хидравлична система за понижение на коефициента на челното съпротивление DRS, дошла директно от Formula 1.
Концепцията ползва за донор серийния McLaren P1. Предната следа на прототипа обаче е увеличена до 80 мм и е съчетана с агресивен преден сплитер в GT-стил. Височината на шофиране е фиксирана и е доста по-ниска, отколкото в стандартния автомобил. Дизайнът на шнорхелоподобния въздухозаборник е вдъхновен от оригиналния McLaren F1 и все още стърчи над покрива. Шасито е карбонов монокейдж. Страничните огледала са преместени към A-колоните, за да са по-близо до линията на очите на пилота, а и по този начин е понижен коефициентът на аеродинамично съпротивление.
Ауспухът е монтиран централно и е с напълно нов дизайн, разработен изключително за McLaren P1™ GTR. Направен е от инконел и титанови сплави. Двигателят е 3,8-литров битурбо V8, като инженерите са се погрижили той да издава характерния за McLaren звук.
Представената в Пебъл Бийч концепция носи цветовете на оригиналния McLaren, обозначен с GTR - оранжево и сребристо.
В комплект с автомобила ще върви и специална индивидуализирана според нуждите на всеки собственик програма, която включва шофьорски тренировки със специалист, достъп до състезателния симулатор на McLaren, психическа подготовка и др.

 
Ключови думи:   Mclaren
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте