Spark-Renault SRT_01E: Болид, създаден с експертизата на Renault Sport

Общи 16 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 21340 посещения | без коментари

Обявено официално на 15 май 2013, партньорството между Renault, Formula E Holdings и Spark Racing Technologies извади наяве възможностите на лидера в областта на автомобилите с нулеви вредни емисии. С гама от четири автомобила Z.E., вече въведени в масова продажба, Renault използва възможността да докаже превъзходството и сигурността на своите решения. Освен това шампионатът на FIA Formula-Е представлява уникална технологична лаборатория.
С дейност, която обхваща замисъла, разработката и комерсиализацията на спортни и състезателни автомобили, Renault Sport се оказа най-подходящият партньор да осигури управлението на проекта. Така че екипът, събран за научната разработка, бе съставен от експерти на Renault Sport. Още от появата на KERS на Световния шампионат Formula 1 през 2009, впоследствие в рамките на преминаването към Power Unit 2014, Renault акумулира уникални познания по отношение на генериране и възобновяване на енергията. Екипите на Вири-Шатийон разполагат също така с адаптирани методи за измерване, анализ и симулация.Като всички автомобили, предназначени за състезания от този тип, Spark-Renault SRT_01E е съставен от компоненти, подбрани заради тяхната ефективност, цена и свързаност. Така че в процеса на разработка конструкторът трябва да съблюдава първоначалните планове.
Провеждайки се в градска среда, Formula-Е е длъжна да премине отвъд познатите ни граници по отношение на сигурността. Например дизайнът на каросерията е замислен така, че да предотврати отлепването на автомобила от пътя при нестабилност на колелата. Експертите по пътна безопасност на Renault приложиха своите познания в случай на екстремни ситуации, като потапяне във вода или запалване на батерията. Тази изключително прецизна информация ще позволи да се актуализира обучението на длъжностните лица и полицаите за тази нова форма на автомобилен спорт.
Отвъд ролята си на разработчик и създател на автомобила, Renault Sport Technologies придружава отборите при експлоатацията на техните автомобили Spark-Renault SRT_01Е. Като присъства на всички тестови сеанси и на срещите на Formula-Е на FIA, инженерът Роберто Длачич обобщава техническата информация от конкурентите с цел постоянно подобрение.

 
Ключови думи:   renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте