Мега Golf дебютира в Пе... кин

Общи 22 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8200 посещения | без коментари

Много тунинг фирми, занимаващи се с VW, доказват, че 300 к.с. при Golf R далеч не са максималното, което може да бъде извлечено от 2-литровия турбомотор. Специалистите на Oettinger постигат 360 „коня“, а тези на Abt – 370. Самите хора от Волфсбург забелязват това и на изложението в Пекин ще покажат концепция, която може да атакува дори суперспортистите. По данни на производителя Golf R 400 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек. Чак при 280 км/ч ускорението спира – и то заради електронно ограничение.

Техническата база е като при серийния Golf, но отвън има известен брой разлики. Раздутите калници напомнят за легендарния G60 Rallye от края на 80-те. Машината ще бъде поне 40 мм по-широка от стандартния Golf и разполага с много карбонови елементи. Супер VW-то ще бъде решено в цвят „лимонено жълто“, който е пренесен и върху лайстна от радиаторната решетка. При GTI тази линия е червена, при GTE – синя, а при R – хромирана. Въздуховодите на R 400 ще бъдат по-големи, отколкото при другите варианти на модела. Така „гладът“ за повече въздух на мотора с 400 „коня“ ще бъде задоволен. В задната част правят впечатление високо разположеният спойлер, спортният дифузьор и широките 11 см ауспухови тръби.

В интериора ще бъдат използвани много кожа и алкантара. Облегалките за глава са облечени в специална „карбонова кожа“, която е използвана и за страничните и външните части на спортните седалки. Шевовете по тях също са в жълто. Отзад пасажерите седят върху отделни седалки. На централната конзола шофьорът открива контролните бутони за настройките на окачването, освен това той може да избира между три режима на Electronic Stability Control (нормален, спортен и пистов). В сравнение със серийния Golf окачването е с 20 мм по-ниско. Гумите са с размер 235/35 R 19. Алуминиевите джанти са доработена версия на Cadiz. Благодарение на т.нар. „лопатки“ в тях към спирачките се насочва допълнителна доза въздух.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте