Край на големите надценки за луксозни модели в Китай

Общи 22 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4390 посещения | без коментари

Времената на невероятните надценки за нови автомобили в Китай си отиват. Търговците на луксозни модели вече предлагат големи намаления, за да разкарат колите от шоурума. Миналата година, например, клиентите в Китай плащаха невероятните $31 600 надценка върху и без това внушителните $409 000 за Mercedes-Benz S600 L. Днес ситуацията в бранша е съвсем различна и като безплатен бонус с колата се предлагат луксозни чанти Louis Vuitton и Hermes. Подобна е ситуацията и при Audi и BMW. Трите немски марки формират 70% от всички продажби на луксозни автомобили в Китай. Една от причините за промените в сегмента е навлизането на все повече луксозни брандове. Тази седмица беше обявено сътрудничество между Jaguar Land Rover и местният производител Chery за производство на британските модели в Китай.
Производството и вносът на нови автомобили най-накрая настигнаха търсенето. Изглежда, че през 2012 страната няма да достигне планирания ръст от 8% в регистрацията на нови модели.
Интересно е, че въпреки огромния брой продажби на луксозни коли в Китай, относителният им дял е по-нисък, отколкото в световен мащаб. През 2010 около 6% от новите коли в Китай са били от луксозния клас. В Щатите този процент достига 13%, докато в Западна Европа е дори 18%. В световен мащаб луксозните модели са 7,6% от всички продажби на нови автомобили.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте