Китайците наемат известни дизайнери и се целят във висшата лига

Общи 21 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3275 посещения | без коментари

Леонардо Фиораванти, дизайнерът на култовия Ferrari Daytona и 288 GTO, вече си има нова работа. Той ще превърне Beijing Auto, доставчика на мотоциклети за китайската армия, в глобална марка от луксозния сегмент. Или поне ще се опита.
Още през април компанията нае Фиораванти като консултант, а после му даде поста на главен дизайнер. На салона в Пекин производителят разкри прототип за луксозен седан и заяви, че иска да бъде част от висшата лига през 2025 г.
„Китайските производители осъзнават, че имат някои проблеми, сред които идентичността на марката“, е заявил 74-годишният Фиораванти, започнал кариерата си в Pininfarina, студиото, чието име е свързано с Ferrari 458 Italia и Maserati GranCabrio.
Това не е първата китайска компания, която наема европейски дизайнер. Преди време местният партньор на BMW нае италианеца Димитри Вицедомини от Pininfarina, а Qoros Auto, джойнвенчър между Chery Automobile Co. и Israel Corp., взе бивш кадър на Mini – Герт Хилдербранд.
Докато производителите от Китай правят всичко по силите си, за да привлекат чуджи дизайнери, коментарът на колегите им от другата страна на барикадата е: „Това е като да наемеш Леонардо да Винчи да обучава група художници как да творят. Но той никога не би успял да предаде есенцията на това как природен талант да създаде нещо от ранга на „Мона Лиза“.”

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте