Как да използваме повторно батериите на Volt?

Общи 26 ноември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11510 посещения | без коментари

В много случаи, когато електрическата акумулаторна батерия достигне края на своя живот за автомобилно приложение, е изразходен едва 30 процента от общия й живот. Това оставя огромен свободен капацитет, който може да бъде използван за други приложения като мрежово захранване, преди достигане на момента за рециклирането на батерията. Именно с тази цел General Motors и ABB демонстрираха следващия етап на технологиите за повторно използване на батериите, включващо съчетаването на пет използвани батерии от Chevrolet Volt в обща конструктивна система, която може да осигури два часа електрическо захранване на пет средно статистически американски къщи.
Системата за непрекъсваемо захранване и балансът на мрежата бяха демонстрирани по време на така наречения GM Electrification Experience. Прототипният агрегат осигурява мощност от 25 кВт и 50 кВт/ч енергия, с която се захранва цялото осветление и аудиовизуално оборудване в „извънмрежовата” структура използвана за събитието.
През миналата година GM и ABB демонстрираха как батерийният пакет на Chevrolet Volt може да бъде използван за съхранeние на енергия и обратно захранване на мрежата, както и осигуряване на допълнителна енергия за домовете и бизнеса.
По време на демонстрацията, системата за съхранение на енергията бе включена в режим на „външно аварийно захранване” при което 100% от захранването на сградите бе осигурено от батериите на Volt чрез системата за съхранение на енергията на ABB Energy Storage Inverter. Подобно приложение може един ден да бъде използвано за електроснабдяване на групи домове или малки бизнес сгради по време на прекъсване на захранването на ток и позволява зареждане по време на периоди на ниско потребление и цена на тока и използването и в периоди на скъпа енергия в пикови часове на потребление, както и запълване на падовете на захранване при слънчеви и вятърни електропаркове или други системи за получаване на енергия от възобновяеми източници.
GM е фокусиран върху възможностите акумулаторни системи, интегрирани в бъдещите модели на Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac да осигуряват екологични социални ползи отвъд използването им като автомобилни технологии. Много преди батерията до стигне до състояние за рециклиране, вторичната употреба осигурява значителен потенциал за пълно усвояване на ресурса на батерията.
GM си е поставил за цел да намали отпадъците в рамките на своите дейности и в глобален мащаб производствените съоръжения на компанията рециклират 90%.

 
Ключови думи:   abb, chevrolet, chevrolet volt, electrification, general motors
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте