Излезе брой 87 на TopGear

Общи 12 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7915 посещения | без коментари

TopGear стана на 20. Но ако мислите, че ще ви пълним главите с безсмислени тържествени слова, сбъркали сте. Вместо това забъркахме коктейл от най-добрите коли за последните 20 години. Получи се доста интересно четиво, което, вярваме, ще ви накара да ни пишете с гневни или възторжени реакции. По-скоро гневни. Естествено, няма да ви кажем коя поставихме на първото място. Само подсказваме, че получихме много пари от Greenpeace, за да извадим Enzo от челото.
20-годишнината се оказа чудесен повод да си припомним най-страхотните ни тестове. Те включват Ford Mondeo в Източна Европа, Peugeot RCZ в Китай, беззащитния Ariel Atom в арктическия пояс и един мъглив румънски път.
За нещастие не сме единствените чалнати. Оказа се, че голяма част от феновете на TopGear имат по-леки или по-задълбочени психически проблеми. Направихме кратка извадка със симптомите, така че сами може да определите степента си на зависимост към TopGear. Нека стане ясно: пътуването до Южния полюс с раздрънкан руски самолет и обиколка на Серенгети с кола под наем са лечими заболявания.
Почти нелечима обаче се оказа привързаността на съвременните автомобилостроители към електрическите возила. Верни на принципите си за безпристрастност, решихме да пробваме електрически Focus, който се оказа доста близо до серийно производство. Освен това пришпорихме два от компактните му конкуренти – Leon FR и Opel Astra Turbo, а за цвят сложихме Наско Марков в две бързи купета. Той се оплака от звука на 458 Italia, който бил като „гласа на Дарт Вейдър с остра ангина“.
Оплакванията от TopGear събрахме в раздела „Сензационни разкрития“. Там ще откриете няколко опожарени коли, за които доскоро не ни даваха да пишем. По разбираеми причини – една от тях беше прототип в единствен брой, а други носят добре познатите ви означения RS6, GT-R и 575. Не сме виновни ние, просто нямахме ден...
Еуфорията около рождения ден ни накара да раздадем награди, нали така се прави. Съставихме малка класация с шедьоври на дизайнерските несполуки и Chevy PT Cruiser май получи място на върха на подиума.
За подиуми става въпрос и в теста на вечните врагове Impreza P1 и Evo VI Makinen. От франкфуртския подиум пък най-интересните новини ни докладваха специалните пратеници Христо Мишков и Тони Тончев.На пазара от четвъртък, 12 септември 2013.

 
Ключови думи:   ariel atom, enzo, ford, ford mondeo, greenpeace, peugeot, topgear
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте