Избраха 75 сапунерки за най-шантавото състезание за годината

Общи 01 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10235 посещения | без коментари

Експертното жури от местни и международни професионалисти (включително инженер-конструктор, дизайнер и автомеханик) беше изправено пред изключително труден избор относно най-впечатляващите проекти за колички, но вече е официално – 75 отбора влизат в играта. Участниците в надпреварата наистина са развихрили въображението си и са дали криле на фантазията. На www.redbullsoapbox.bg/ може да се намерят качени антични дизайни като тези на „Преследвач на мумии“ и „Клеопатра“, които минават през „Файтонаре“, та чак до космическите „UFO (НЛО)“ и „Гравитрон“. Но дизайнерите ни разхождат не само в историята. Колички като „Бузлуджа“, „Мухата Цеце“, „Булгар-Булгар“, „Летящата къща“, „Легло на скорост“, „Дънера“ или пък „АвтомоБивол“ са истинска радост за очите на жури и ценители.

Сега главната роля се играе от зрители и поддръжници. До 10 август включително всеки има право да гласува за любимия дизайн и да определи фаворита си, който ще подкрепя по време на състезанието Red Bull Soapbox на 28 септември 2014 г. на бул. „Черни връх” в София. От нашите гласове, на публиката, зависи славата на отборите. Най-яките три проекта ще имат възможността да получат допълнителни стимули – отборите, които ги представляват, ще бъдат посетени от професионален снимачен екип, който да направи видеоклип за тяхната подготовка. Red Bull дава възможността на конструкторите-пилоти да станат известни, а публиката може да даде тласък на тяхната интернет слава, докато те работят по своето произведение на състезателното изкуство.

И още една подробност – на интерент сайта на състезанието няма да открием имената на дизайнерите, а само техните проекти. Така гласоподавателите ще се водят само от креативността на кракомобилите, а не от имената, които стоят зад тях. Всеки почитател на безмоторните самоделни колички може да гласува само веднъж, но безкрай да споделя мнението си и да коментира останалите, както и да покани приятелите си също да гласуват. След 10-и август вотът на публиката ще бъде публикуван и оповестен.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   Любопитно
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте