Завърши прологът на Balkan Breslau Rallye 2013

Общи 16 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9505 посещения | без коментари

Завърши прологът на международното оф-роуд състезание Balkan Breslau Rallye 2013. Отсечката, с дължина 13 километра, бе в района на връх Васильов близо до Тетевен и важи за стартовата решетка на същинския първи етап на състезанието, който ще започне тази вечер в 19 часа.
Общо 65 екипажа от 19 държави застанаха на старта на Balkan Breslau Rallye 2013. Машините са разделени в 2 категории – „екстремна” (16 автомобила) и „крос кънтри”, като в последната има 30 автомобила, 13 мотоциклета, 3 ATV и 4 UTV-четириколки. Сред тях има 7 български машини, всичките в скоростния рали-рейд клас.
При автомобилите, честта на родината бранят миналогодишните победители Десислав Славчев – Маргарита Стайнова (Mercedes G), участниците в рали „Дакар” Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara RR), доайенът на мотоспорта Владимир Илиев, навигиран от Александър Стоянов (Mitsubishi Pajero), кметът на Тетевен Милен Милев с копилот Атанас Делев (Jeep Wrangler), тетевенският тандем Димитър Ничев - Цветан Цветанов (Jeep Wrangler) и Станислав Стоянов – Павел Радев с атрактивния си Nissan Patrol с двигател от спортна бегачка Skyline.
България записва участие и в клас ATV на Balkan Breslau Rallye 2013, където ни представя Васил Томов с КТМ. Васко доскоро караше мотокрос, но не устоя на изкушението на маратонските ралита. За съжаление, пилотът ни получи технически проблем на пролога и не го завърши, но за щастие това няма да се отрази на времето му от тук нататък. Малшанс споходи и Стоянов – Радев, които пробиха резервоара на джипа си и се прибаха в бивака на буксир. В момента ремонтират машината за същинския старт на Balkan Breslau Rallye 2013 тази вечер.
За съжаление, нощната отсечка на Breslau Balkan Rallye 2013 не се размина без инциденти. Два автомобила се изтъркаляха в деретата на планината, за щастие без наранявания на състезателите.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте