Opel Ampera спечели наградата “eCar Award 2013” за най-добра цялостна концепция

Общи 16 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9695 посещения | без коментари

През 2010 г. революционният Opel Ampera спечели новооснованата награда "eCar Award” за "Иновация на годината"; през 2011 година вече серийно произвежданият автомобил беше избран за "eCar of the Year" („Електрически автомобил на годината“). И по-малко от две години след неговата пазарна премиера електрическият автомобил с интелигентната концепция за удължаване на пробега вече стана един от първите евъргрийни в сегмента на електрическите коли: над 13 000 читатели на Auto Bild и Auto Test избраха Ampera от общо 15 конкурентни модела за "най-добра концепция като цяло" сред "първите евъргрийни" на електрическата мобилност. На IAA във Франкфурт инициаторите на "eCar Award", главният редактор Бернд Виланд (Auto Bild) и Oлаф Шилинг (Auto Test) поздравиха изпълнителния директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман за този успех.
Като важен стимул за по-нататъшното разпространение на електрическата мобилност, Opel току-що намали цената на Ampera на 78 040 лева (препоръчителна цена с ДДС в България), или с 16 075 лева по-евтина от преди. По този начин автомобилният производител отново прави иновативните решения за придвижване достъпни за по-широк кръг клиенти.
Opel Ampera е първият електрически автомобил, който не изисква никаква промяна на навиците. Уникалната 16 кВтч литиево-йонна батерия захранва електромотор с мощност 150 к.с., с който автомобилът може да измине между 40 и 80 км (в зависимост от терена и начина на шофиране, както и климатичните усовия) чист електрически пробег при напълно заредена батерия. В режим на удължен пробег, който се активира при достигане на определен минимум на заряд в батерията, източникът на задвижващата енергия се сменя без резки преходи и батерията се заменя от генератор, задвижван от бензинов двигател. В този случай автомобилът може да измине над 500 км без презареждане. Електрическата задвижваща система на Ampera осигурява въртящ момент 370 Нм още при потегляне и дава възможност за постигане на ускорение от нула до 100 км/ч за по-малко от десет секунди и достигане на електронно ограничена максимална скорост от 161 км/ч.

 
Ключови думи:   ampera, auto bild, auto test, ecar, iaa, opel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте