За втора поредна година българин печели европейски дрифт шампионат

Общи 30 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 18170 посещения | без коментари

За втора поредна година българин печели европейски дрифт шампионат. Това отново е Александър Язов - Матрицата. Последното състезание се проведе в Токол, Унгария, на 20 - 21 септември 2014 г., където Алекс успя да грабне победата със своето BMW E30 V8 в оспорвана надпревара с пилоти от Европа. С тази категорична победа Алекс си осигури солидна преднина в Шампионата и стана King of Europe SL Champion за 2014 г.

И този път конфигурацията на трасето беше изключително технична и представляваше голямо предизвикателство за всички пилоти, взели участие. Освен Алекс, България традиционно имаше и други силни представители в дрифта - Павлин Пенев, Недко Буюклиев, Иван и Дейвид Демиреви.

Надяваме се и в бъдеще да имаме още такива новини и поводи да се гордеем с българската дрифт школа.

Street Legal Series и Queen of Europe са в 10-ия сезон на King of Europe и се радват на огромен зрителски интерес. Стотици фенове се радваха на голямото мероприятие тази седмица в Унгария. В допълнение към международните серии се проведоха национални Pro / Semi-Pro / Street Drifted.hu дрифт състезания и финали - всичките на едно и също трасе. Опитът на Алекс се превърна в решаващ фактор за победата му в този последен кръг.

„Това състезание беше с голяма конкуренция, трасето беше изключително трудно и много технично. Работихме усилено, за да се подготви автомобилът за този финален уикенд. Да спечелим тук, беше една от целите и няма нищо по-хубаво от това, да вземеш титлата с една последна победа“ - каза Алекс, носител на купата в третия кръг и шампион за 2013 и 2014 в Кing of Europe SL.

 
Ключови думи:   Спорт
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте