ЕС отлага решението за ограничаване на CO2 емисии заради Германия

Общи 28 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5790 посещения | без коментари

Германия накара EС да отложи прилагането на правилата за вредни емисии CO2 за всички нови европейски превозни средства до 2020 г. В началото на тази седмица ЕС постигна компромисно споразумение за налагане на ограничение от 95 г/км CO2 като средна стойност за нови автомобили в Европа до 2020 г. Повечето страни членки на ЕС подкрепиха сделката, с изключение на Германия, която стартира агресивна кампания срещу нормата. Окончателното решение трябваше да бъде взето на 27 юни, но гласуването бе отложено поради лобиране от страна на Германия. Според европейски дипломатически източник Германия иска да отложи решението след изборите в страната през септември.
Тази реакция предизвика изявление от страна на Ford, според което компанията е разочарована, тъй като е пряко ангажирана с намаляването на CO2 емисии чрез развиване на съвременни технологии. Отлагането на сделката ще промени в основи бъдещите стратегии и планове на Ford Motor Co.

 
Ключови думи:   co2, ford, ford motor, ford motor co
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте