„ЕКО Мото училище” с Мартин Чой

Общи 06 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5940 посещения | без коментари

На 8 юни на мотополигона „Долна Митрополия“ в Плевен ще се проведе второто издание на единственото по рода си „ЕКО Мото Училище” в България. Суперзвездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой ще проведе обучение по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна. Събитието е част oт кръг от Европейския и Източноевропейския шампионат по супермото и мотоциклетизъм на писта и Републиканския шампионат по автомобилизъм и мотоциклетизъм на писта 2013 г., в който ще вземат участие близо 90 състезатели от всички балкански държави.
Проектът „ЕКО мото училище”, който ще стартира в 15:00 ч. тази събота, е част от дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО „Обади се, като стигнеш!”, която от 2006 г. се развива с практически дейности, насочени към безопасността на всички участници в движението и толерантността на пътя. Организатори на инициативата са Българската федерация по мотоциклетизъм, Главна дирекция „Охранителна полиция” при Министерство на вътрешните работи и бензиностанции ЕКО.
„Статистиката сочи, че регистрираните мотоциклети и мотопеди в страната в края на 2012 г. са с над 8000 повече от тези от началото на 2011 г., като общият им брой достига 140 000. Безопасността на всички участници в движението, включително мотоциклетистите, е сред основните приоритети на политиката за пътна безопасност на Европейския съюз за близките седем години”, каза Георги Деянов, изпълнителен директор на “ЕКО България” ЕАД. „Радваме се, че заедно с Българската федерация по мотоциклетизъм превръщаме проекта ‘ЕКО Мото Училище’ в традиция с практически ползи за всички участници в движението. Тази инициатива е поредното доказателство за това, че безопасността на пътя остава водеща насока в дейността на ‘ЕКО България’ ЕАД.”
Късметлиите, които ще усетят тръпката от истинско, безопасно и технично каране на писта заедно с шампиона на България, Европа и Източна Европа, ще направят серия от обиколки със собствения си мотоциклет. Всеки от участниците ще има шанса да води колоната за една обиколка, след което носителят на над 20 титли от национални, балкански и европейски състезания – Чой, лично ще му даде съвети и ще коментира карането му.
Бензиностанции ЕКО подаряват това преживяване на феновете в рамките на партньорството си с Българската федерация по мотоциклетизъм и училището за мотористи на Чой - Martin Choy Racing School.

 
Ключови думи:   ЕКО
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте