До две години голям германски завод за автомобили у нас?

Общи 03 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9925 посещения | без коментари

Аз съм убеден, че в следващите една–две години някой голям германски завод за автомобили ще се изнесе в България. Дългът за мотрисите „Сименс“ може да бъде заменен за БДЖ „Товарни превози“.Това обяви в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов на пресконференция с президента на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари Ханс Хайнрих Дрифтман.
България е с най-ниските данъци в ЕС, стабилна политическа система и има добър инвестиционен климат, това според премиера е аргумент в полза на привличането на германски автомобилопроизводител.
Преди два месеца Борисов откри фабрика на „АЛС България“ в елинпелинското с. Мусачево. Там ще се произвеждат кожени седалки за автомобили BMW. На откриването той каза, че вече голяма част от автомобилните стъкла в Европа се произвеждат у нас, носачите се произвеждат в Русе. По тогавашните му думи в един момент ще остане само моторите да правят, всичко останало ще се произвежда в България.
България дължи близо 300 милиона лева на Германия по сделката за мотрисите „Сименс“. Премиерът обяви, че може да бъде направена замяна на този дълг с обявеното за приватизация дружество „БДЖ Товарни превози“.


 
Ключови думи:   bmw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте