Дебютира третото поколение на Mazda3

Общи 27 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4235 посещения | без коментари

Mazda сякаш е изтрила усмивката от лицето на компактния си модел. „Тройка номер три“ изглежда значително по-динамична от своя предшественик благодарение на новите си пропорции и хвърля ръкавицата на Golf и компания.
Битката за продажби в класа на компактните модели става все по-ожесточена. Затова японците много по-рано от очакваното „изтриха усмивката“ от лицето на „тройката“ и с нов Kodo-дизайн, по-ефективни двигатели и интернет услуги предизвикват Golf и компания. На 26 юни 2013 моделът беше представен в Лондон, Санкт Петербург и Истанбул.
За да изпълнят мисията си, японците променят радикално визията на компактния модел. Дължината остава същата (4,46 м), но за сметка на това „тройката“ е станала с 20 мм по-ниска (1,45 м) и с 40 мм по-широка (1,80 м). Казано на дизайнерски език, сега колата изглежда по-агресивна. Скосените и изнесени още по-назад А-колони засилват усещането, че машината изглежда като готов за скок хищник, а и осигуряват по-добра видимост на водача. Mazda3 получава познатата от СХ-5 радиаторна решетка, приличаща на крило, както и фарове като на Mazda6. Многослойната боя с пигменти и нови джанти в размер от 16 до 18 цола завършват т.нар. Kodo-дизайн.
И върху интериора инженерите на Mazda са поработили здраво. Педалите вече са разположени симетрично, а воланът е слязъл надолу. Благодарение на удълженото с 6 см. междуосие мястото за пътниците ще бъде по-голямо. Седалките предлагат повече възможности за настройка и по избор могат да бъдат с текстилна или с кожена тапицерия (черна с червени шевове или off-white със сиви, черни или червени шевове). И, както се очакваше, Mazda3 е connected! Някои функции на инфотейнмънт системата (интернет, радио, приложения и т.н.) се управляват с гласови команди, както и чрез 7-инчов тъчскрийн.
При старта на продажбите през есента на 2013 Mazda ще предложи на клиентите четири двигателя: три бензинови със 100, 120 или 165 к.с. и един дизелов със 150 к.с. Всички агрегати със Sky гени ще работят значително по-ефективно с i-Eloop, „най-бързата Start-Stop система в света“ (според Mazda) и рекуперация на спирачната енергия. Преработенето сервоуправление, както и по-леката и по-устойчива на усукване каросерия осигуряват по-добра управляемост. Серийно Mazda3 се предлага с ESP (DSC) и спирачен асистент, но производителят още не дава данни за цените.Видео

 
Ключови думи:   kodo, mazda, mazda3, mazda6
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте