Двойна победа за Hyundai на рали „Германия“

Общи 25 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10680 посещения | без коментари

Белгиецът Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC спечели 3-дневното асфалтово рали „Германия“ и донесе първата победа за марката в Световния рали шампионат. Победителят от миналата година Дани Сордо остана втори, на 40,7 секунди зад съотборника си от Белгия. Така те направиха празника за корейския производител двоен. Испанецът финишира на 17,3 секунди пред Андреас Микелсен с Volkswagen Polo R.
За Тиери Нювил това е първа победа в кръг от WRC. Така той се превръща във втория белгиец, триумфирал в кръг от Световния рали шампионат след Франсоа Дювал. За Нювил надпреварата не беше лека: на шейкдауна в четвъртък той се обърна няколко пъти и механиците му положиха неимоверни усилия, за да ремонтират колата. Тиери обаче им се отблагодари по най-добрия възможен начин за труда, като донесе първата победа за Hyundai Shell World Rally Team при едва деветия старт на тима в WRC. Централата на Hyundai Motorsport е разположена в германския град Алзенау, само на около 225 километра от сервизния парк на ралито в Трир.
След финала Нювил сподели: „Много съм радостен за целия екип на Hyundai, както и за хората в Алзенау. Всички работиха здраво, за да стигнем дотук, и направиха първата ми победа в кръг от Световния рали шампионат изключително специална. Още по-добре е, че успяхме да се класираме на първо и второ място в домашното ни състезание. Искам да благодаря специално на механиците си. Те работиха много здраво, за да поправят колата след преобръщането ни в четвъртък, което прави победата ни още по-сладка. Ние обаче имахме цели три състезателни дни и имахме възможността да настъпваме здраво газта. Разбира се, не се радвам, че Яри-Мати (Латвала) и Крис (Мийк) отпаднаха, но това ни помогна да бъдем по-концентрирани. Условията бяха много тежки, така че трябваше да внимаваме до самия финал. Резултатът е невероятен и ние никога няма да го забравим“.
За съотборника на Тиери – Дани Сордо, стартът в Германия също беше много успешен. Миналогодишният победител в надпреварата не се беше включвал в кръг от WRC от май, но бързо се адаптира към колата и даваше добри времена по отсечките от старта до финала. Испанецът здраво се бореше за победата, но загуби много време в събота, след като се завъртя вследствие на аквапланинг. Сордо обаче продължи да натиска здраво газта и след отпадането на Латвала и Мийк успя да се добере до място на подиума, който му е първи за този сезон.
Изказването на Сордо след ралито: „Това е прекрасен резултат за целия екип и признание за хората, които положиха усилия за подготовката на колата. Фантастично е, че завършихме на първа и втора позиция. Естествено, щях да се радвам повече, ако аз бях донесъл победата, но съм щастлив и от второто място и от победата на Тиери. Ралито беше трудно и ние през цялото време се стремяхме да караме сигурно. Тимът се развива много добре“.
Шефът на тима Михел Нандан също беше изключително развълнуван: „Имам чувството, че сънувам. Никога не съм си представял, че едва в деветия ни старт в Световния рали шампионат ще се радваме на първо и второ място. Резултатът е забележителен и много специален. Целият уикенд беше много тежък и всеки от тима трябваше да се фокусира внимателно върху задачите си“.

 
Ключови думи:   hyundai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте