Alfa 6C ще ползва заемки от Maserati

Общи 25 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11950 посещения | без коментари

Вече се облизвахме по карбоновото 4C и мечтата 8C. Alfa Romeo ще пусне достоен отпор на Jaguar F-Type и Porsche 911 с новото купе 6C, скроено по образ и подобие на потвърдената за серийна от 2016 г. концепция Maserati Alfieri. Ето че на дневен ред излиза модел с предно разположен двигател, задвижващ задните колела. Очакваме го през 2017 г.
От Alfieri идват мускулестата осанка и капковидните странични стъкла, а главен отличителен белег на 6C ще е остро скосената предница. В комбинация с характерната радиаторна решетка и LED светлините, това ще е вероятно най-агресивно изглеждащият модел на Alfa.
Под капака също ще открием заемки от Alfieri, което всъщност е скъсена версия на Maserati Ghibli – познатия ни от тризъбеца 3,0-литров битурбо V6.
Не очаквайте 6C да бъде произведена в голямо количество и цената й да е ниска. Подобно на лимитираните до 3500 и 500 бройки съответно за 4C и 8C, купето също е специално и от него ще излязат едва няколко хиляди бройки.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте