Възкресяват парадните ЗИЛ-ове

Общи 22 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8230 посещения | без коментари

ЗИЛ получи поръчка за новите кабриолети, които ще водят парада на Червения площад, алармират руските медии. Още преди три години бяха направени три нови кабриолета ЗИЛ. Те обаче не бяха дело на руския автомобилен производител, а на компанията „Атлант-Делта“, използвала за целта платформата на американския пикап GMC Sierra. Това обаче явно не се понрави на тогавашния нов руски министър на отбраната.
ЗИЛ вече има два готови кабриолета, създадени преди няколко години на шасито на седаните ЗИЛ-41041. През 2009 г. те обаче не преминаха тестовете. После пък се появиха още три, единият от които бе продаден на президента на Украйна, а два други събират прах в цеховете на ЗИЛ. Явно, че сега ще ги продават наново на руското Министерство на отбраната. Въпреки че преди това да се случи, колите трябва да бъдат модернизирани. Третият автомобил е почти готов, защото е започнат за Юрий Лужков, но след скандалната му оставка проектът бе замразен.
Оказва се, че в крайна сметка ЗИЛ разполага с всичко необходимо за изпълнението на поръчката на Министерството на отбраната. Така че си струва да се изчака до май 2015 г. (поне засега се спряга тази дата) и ще видим новите парадни коли.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте