В-класата с ново лице

Общи 12 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13205 посещения | без коментари

Mercedes подложи В-класата на фейслифт. Неговата официална премиера ще бъде на изложението в Париж тази есен. Клиентите в някои държави вече могат да правят поръчки за колата, но доставките й ще започнат едва от края на ноември. Най-евтината модификация ще струва около 54 000 лева (изчислено по цена за Германия).
Най-лесно рестилизацията се разпознава по предната част. Там са поставени нови брони, променена радиаторна решетка с два ламела, както и фарове с интегрирани дневни светлини. Задната престилка също е променена, а допълнителна хромирана лайстна и дизайн, подчертаващ контурите, трябват да накарат еднообемния модел да изглежда „по-слаб“. В бъдеще почти за всички версии ще могат да бъдат поръчани Full-LED фарове.
Отвътре „Sports Tourer-ът“ ще изглежда още по-благороден и ще бъде по-функционален. Големият свободно поставен дисплей с размер 8 инча е една идея по-голям отпреди, арматурното табло е с нова графика на циферблатите, а амбиентното осветление може да работи в 12 различни цвята според настроението на возещите се в колата. Наред с моделните имена Mercedes променя и линиите на оборудване. Така В-класата ще бъде достъпна в три нива на обзавеждане – Style, Urban и AMG. Повече възможности за индивидуализация предоставят пакетите Night, Exclusive и AMG Exclusive. По желание на клиентите може да бъде поръчан безключов достъп.
Много нови асистиращи системи
Швабите са наваксали това, с което изоставаха по отношение на асистиращите системи. Сред нововъведенията са Collision Prevention Assist Plus, която осигурява автономно активиране на спирачките, както и Attention Assist, следяща реакциите на шофьора при скорости между 60 и 200 км/ч. Серийно В-класата е оборудвана с мултимедийния модул Mercedes connect me. В гамата от мотори влизат четири дизелови (90-177 к.с.) и четири бензинови агрегата (122-211 к.с.), както и един, работещ на метан. През ноември ще се появи и електрическа модификация, наречена B Electric Drive.

 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте