Бош възнамерява да придобие изцяло ZF Lenksysteme

Общи 10 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 16190 посещения | без коментари

Бош планира да увеличи дела си в ZF Lenksysteme GmbH (ZFLS) на 100%. На 15 септември 2014 г. Robert Bosch GmbH и ZF Friedrichshafen AG подписаха съответния договор. Досега ZFLS, чиято централа е в Швебиш Гмюнд, Германия, беше съвместно предприятие на Бош и ZF с участие 50:50. С повече от 13 000 служители в 8 държави ZFLS разработва, произвежда и продава в целия свят системи за управление за леки и товарни автомобили. През 2013 г. компанията реализира оборот от 4,1 млрд. евро. С 20-те си локации тя е активна на най-важните световни автомобилни пазари. ZFLS притежава заводи в Европа, САЩ, Китай, Индия, Бразилия и Малайзия. Сделката трябва да бъде одобрена от антитръстовите институции. Продажната цена няма да бъде оповестена.
ZFLS и сега генерира около 60% от оборота си с модерни, горивоспестяващи електросистеми за сервоуправление. Една от причините за успеха на тези ефикасни устройства е потенциалът им за намаляване на разхода – среден клас автомобил с двулитров двигател може да спести до 0,8 литра гориво на 100 км. Емисиите намаляват с 14 г CO2 на км. Освен това сервоуправлението на автомобила е базов компонент в много системи за асистенция – например автоматиката за следене на курса на колата в лентата й за движение. Електрическото сервоуправление осигурява комфорт при шофиране и по време на движението по инерция, когато моторът изгасва. Повече информация в прикачения файл.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте