Автомобилният вариант на Супермен дойде у нас

Общи 28 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8315 посещения | без коментари

Чували ли сте за Mercedes-Benz UNIMOG U5000, машини, които нямат аналог и са нещо като автомобилен вариант на супермен? Подходящи са за противопожарни и спасителни дейности, транспортират военна техника и провизии, помагат в строителни дейности в трудно достъпни райони, че дори и в минната промишленост и селското стопанство. UNIMOG U5000 е приложим също така и в туризма, като автомобил за превоз на туристи по труднодостъпни райони, както и за транспорт на военна техника и провизии по трудно достъпни терени. Е, вече има и два такива в България, похвалиха се от „Балканстар“, официален представител на марките Mercedes-Benz, Mitsubishi и Jeep у нас. Това са автомобили с високопроходими шасита с бордови надстройки. Единият е оборудван с кран Palfinger, а другият е с двойна кабина с 6+1 места. През последните 5 години в страната не са продавани подобни автомобили, а интересно в случая е, че и двата са за един клиент. Поради конфиденциалност компанията не може да цитира конкретно име.

Mercedes-Benz UNIMOG U5000 /4х4/3850 e дооборудван с кран и бордова надстройка. Двигателят е 4-цилиндров турбодизелов 924 LА, с електронно регулиране на впръскването, междинно охлаждане, изпълнение Евро 5. Съчетан е със синхронизирана реверсивна предавателна кутия с 8 предни и 6 задни предавки и реверсивно превключване за бърза смяна на посоката на пътуване и бърз заден ход. Освен това автомобилът разполага с темпомат и Telligent-превключване на предавките.

Портални мостове с голям клиренс при нисък център на тежестта на автомобила, диференциална блокировка на всички оси с електро-пневматично вклюване/изключване по време на движение без прекъсване на силовия поток; интегрирани стабилизатори, спирални ресори и телескопични амортисьори, всичко това е част от характеристиките на тези машини.

Бордовата надстройка е с вътрешни размери 3000 мм х 2200 мм и подова конструкция от Fe профили с антикорозионно покритие.


 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте