Daimler пуска нова марка електромобили

Общи 28 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8570 посещения | без коментари

Преди две години Daimler се закани да пусне нова марка електромобили за китайския пазар заедно с местния си партньор BYD. Ето че плановете вече се осъществиха и на шоуто в Пекин тези дни дебютира така наречената Denza, която комбинира инженерното ноу-хау на Daimler с опита на BYD в областта на акумулаторите за електрически автомобили.
Серийният модел е малко по-голям от Mercedes-Benz A-Класа и разполага с автономност от 300 км с едно зареждане на литиево-желязофосфатната батерия. Мощността от 115 к.с. идва от електрически мотор, а макс. възможната скорост е 150 км/ч. Акумулаторът е с 47,5-киловатчасов капацитет и се зарежда лесно от битовата електрическа мрежа. Според предварителните изчисления 100-километров пробег с Denza ще струва около 2 евро.
Автомобилът е петместен, с 453-литров багажник и функционален дигитален дисплей. Предлага се в две нива на обзавеждане - Lifestyle и Executive, като второто върви с аудиосистема Harman-Kardon освен стандартните и за двете кожен салон, 18-инчови джанти и сензорен екран. Цените започват приблизително от 43 384 евро.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте