А-класата порасна до SUV

Общи 14 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5185 посещения | без коментари

Mercedes активно следва тенденциите за „SUV-изиране”: на автосалона във Франкфурт ще дебютира GLA – петият в гамата модел след GLK, ML, GL и G-класата. Базираният на А-класата автомобил ще залага повече на лайфстайла, отколкото на офроуд възможностите или на голямото вътрешно пространство. Нормално е да не очаквате разточително място в интериора при „манекенските” мерки на GLA (дължина/широчина/височина – 4,42/1,80/1,42 м).

Багажникът побира от 421 до 836 литра и е леснодостъпен, по желание на клиента задният капак ще бъде електрически. Разделената облегалка на задната седалка може не само да бъде сгъвана изцяло, но и да бъде регулирана спрямо наклона. Както при А-класата, дизайнът е разчупен, но тук откриваме много SUV-атрибути като защита на дъното на автомобила и дебели прагове. Декоративните лайстни на покрива са серийни, срещу доплащане купувачите могат да получат и алуминиеви релси в черно. Най-големите джанти в палитрата са с размер 19 цола.

Интериорът идва от А-класата с типични пет кръгли дюзи на вентилацията. Ексклузивно за GLA са направени пръстени около тях. Арматурното табло е „облагородено” с метални и дървени елементи. Воланът с три спици, 12 бутона и хром е сериен. Опционално ще бъде предлаган комбиниран инструмент с два дисплея. Кандидат-купувачите ще се колебаят при избора си от многото текстилни и кожени тапицерии. Асистиращите и мултимедийните системи идват директно от А-класата.

Агенция: Speed-Press

 
Ключови думи:   gla, mercedes, Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте