Toyota Prius - наближава дебютът на хибрида

Общи 30 октомври 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2340 посещения | без коментари

До скоро се твърдеше, че следващото поколение на Toyota Prius ще бъде отложено, тъй като новата литиево-йонна технология не била достатъчно безопасна. Според неназован източник от японската компания обаче развитието на третото поколение на Prius тече с пълна сила. Изпълнителният вицепрезидент Масатами Такимото потвърди, че от Toyota ще се придържат към технологията на никеловите батерии. По негови думи материалите в медиите, които са се появили преди в медиите не са давали вярна информация. Той обаче не пожела да разкрие датата на представянето на новия автомобил.

Друг член на ръководството на Toyota Казуо Окамото каза пред Associated Press, че новият Prius ще се различава тотално от своите предшественици и няма да прилича на другите представили на моделната гама на японската марка. Един нов елемент ще бъде например нова предна решетка.

Окамото признава, че настоящите дизелови автомобили са по-икономични от съответните хибриди при извънградско шофиране, но подчертава, че новото поколение на хибридите на Toyota ще бъде много по-ефективно както при градско, така и при извънградско каране.

Той твърди и че цената на новата хибридна система ще бъде двойно по-ниска, което ще позволи на Toyota да постигне целта си и да предлага хибридна опция за всички свои модели.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте