TopGear и AUTO BILD със зала за милиони

Общи 10 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6770 посещения | без коментари

Уникални и класически автомобили изпълниха залата на водещите автомобилни списания BBC TopGear България и AUTO BILD България на Автомобилен салон София 2011. Този път цели 27 експоната събират съвремието и историята броня до броня, като не липсват и екзотики. Безспорно най-атрактивни са великолепните лимузини, в които преди няколко десетилетия са се возили само най-силните хора в държавата и техните гости. Тях и още впечатляващи произведения на автомобилостроенето може да видите в цялата зала 5 на Интер Експо Център.
При това не става дума само за моделите, произведени в СССР и бившия Източен блок. Cadillac 62 Convertible, ЗИС 110, ЗИЛ 115, ГАЗ 13 „Чайка”, Rolls-Royce Phantom LWB са само част от луксозните автомобили на щанда.
Редом до тях са безкрайно редки екземпляри като например ARO 304. От него са произведени едва четири бройки, а тази конкретно е била подарък на Тодор Живков от Николае Чаушеску.
Не липсват и класики, дошли от другата страна на „Желязната завеса” – Triumph Spitfire MkI, Alfa Romeo Spyder от 1966 г., Jaguar XK140 M Coupe от 1955 г., BMW 502 от 1958 г. – прекрасен „Бароков ангел”, и още доста други.

Забележителни са също Citroen DS3 и Saturn Sky, подготвени от тунинг студиото Vilner. Ако сте си мислели, че комбинацията между тюркоазено синьо, ориенталско червено и златно е невъзможна, помислете пак, а най-добре се уверете с очите си.
Колекцията на BBC TopGear България и AUTO BILD България докосва сърцето и ще възхити не само закоравелите автомобилни маниаци. А ако искате да се върнете в детството, вижте ЗАЗ Play Station GT5. Седнете в „Отмъщението на Сталин” и покарайте оригинала на 911.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте