Subaru Impreza WRX STI с рекорд на остров Ман + видео

Общи 13 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 10025 посещения | без коментари


Трикратният победител в британския рали-шампионат Марк Хигинс, премина за рекордно време с автомобил Impreza прочутото трасе на остров Ман.



Ежегодно на това трасе се провежда състезанието за мотоциклети Isle of Man TT. За целта се затварят за движение 60 км обикновени шосета. Трасето е с доста завои и падове, и е сред най-опасните за каране - 231 смъртни случая от началото на състезанието през 1904-а. Рекордьор на трасето за една обиколка е тазгодишният победител Джон МакГинес - 211.754 км/ч.

Предишният рекорд на трасето за автомобили е поставен преди 21-а години от Тони Понд с Rover 827 Vitesse - средна скорост 160 км/ч. Марк Хигинс подобрява времето му с цели две минути - отбелязва 19 минути за обиколка, показвайки средна скорост 182 км/ч, при макcимално замерена от 260 км/ч.

Използваната от шампиона Subaru Impreza WRX STI е серийна с добавени мерки за безопасност - ролбари, четириточкови колани и леко пипнато окачване.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте