SATAjet 4000 B - направен за върха

Общи 09 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 2975 посещения | без коментари

По време на изложението Automechanika 2010, топ-производителят SATA представи последното поколение въздушен пистолет за боядисване SATAjet 4000 B, който замества успешният досегашен SATAjet 3000 B. Новият SATAjet 4000 B има изключително привлекателен и модерен дизайн, както и компактни, по-малки размери.

Новата завита дръжка на SATAjet 4000 B е така разработена, че да пасне на ръката като ръкавица. Ниският център на тежестта подобрява баланса на инструмента в ръката и минимизира натоварването на китката. Масата на SATAjet 4000 B е намалена с 15 % в сравнение с тази на предходния модел. Независимо, че има интегриран цифров манометър и RPS еднократния резервоар, новият бояджийски пистолет си остава най-лек в класа си.

Контролите на пистолета също имат нов дизайн. заради подобреният им профил, те могат да извършват точни настройки, дори при носене на ръкавици. Контролът за кръгло и плоско пръскане е изцяло нов - дамо с четвърт оборот от затворено до отворено положение, струята може да бъде прецизно регулирана с линеен ефект по формата на обекта за боядисване за чисто и много по-комфортно пръскане.

С новия SATAjet 4000 B, всяка бояджийска система може да бъде прилагана безопасно и перфектно, боядисването става втора природа. Пистолетът с неговата изключително точна и мека струя полага боята много гладко върху обекта, а резултатът е топ-ниво на финиша. Точното съвпадане на боята, бляскавата повърхност и равномерното полагане се получават и виждат повече от очевидно. В резултат, всеки, който е пробвал работа със SATAjet 4000 B повече няма да потърси друг инструмент. Препоръчваното налягане за работа с варианта RP е нмалено и сега е в зоната между 2 и максимум 2.2 бара. В допълнение, новата концепция на дюзата намалява нивото на шума с почти 50 %.

Разбира се, SATAjet 4000 B напълно стриктно отговаря на правилата VOC с трансферно ниво надминаващо 65 %. Bъз основа на материала, разполгаемиобем на компресиран въздух, опита си и техниката на прилагане майсторът може да избира между режимите "Super Saver" HVLP с ниско налягане или "Super Speed" RP с оптимизираната технология за високо налягане.

При пазарното си лансиране SATAjet 4000 B ще бъде достъпен със следните комплекти дюзи - RP версии с размери 1.2 / 1.2 W / 1.3 и 1.4, а HVLP версиите с размери WSB / 1.3 / 1.3 C / 1.4 и 1.5.

Както при предишния модел, SATAjet 4000 B предлага блестящо и лесно за почистване хромово покритие. По време на разработката на пистолета специално внимание е обърнато на плавното преминаване на материала без всякакви ъгли и изрязвания. Новата "флуидна" форма на дръжката намалява усилията при почистване.

SATAjet 4000 B разполага с покритие на спусъка за да предпази игличката от претоварване, което увеличава живота й. Връзката с резервоара е тип (Quick Cup Connector) на байонет за бързо и чисто сменяване на резервоара и беше разработена за предходния модел за да се осигурят най-добри условия за използване на резервоарчета тип RPS. В същото време при разглобяване и почистване въздушната връзка е още повече скъсена. Тя се състои от як хромиран месинг, докато струйника и иглата са от стомана. В комбинация с корозионно устойчивото хромово покритие на пистолета, инструментът се е получил изключително здрав и водоустойчив.

Въздушните пистолети SATA са разработени и произведени в изключително в Германия. Те преминават стриктен контрол за качество по време на всеки етап от производствения процес. Високата прецизност на компонентите и асамблирането при изключително внимание приключват с ръчна настройка на всеки екземпляр. Със SATAjet 4000 B бояджията ще постигне перфектен финиш на работата си.

 
Ключови думи:   automechanika, rps, sata
 

Снимки


 

MTM ускори RS5 до 303 км/ч MTM ускори RS5 до 303 км/ч
09 септември 2010
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте