Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe дебютира в Детройт

Общи 03 януари 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2516 посещения | без коментари

По време на автомобилнот изложение в Детройт (7-21 януари), на щанда на Rolls-Royce ще се състои световната премиера на новото моделно попълнение Phantom Drophead Coupе. Откритата кола е разработена на базата на концепцията 100ЕХ и взаимства доста дизайнерски решения от нея. Производството на новия автомобил ще започне през лятото на тази година.

В дизайна на Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe се наблюдават както класически за марката решения, така и новаторски акценти. Крайната цел разбира се е постигната- комбинацията от издължена предна част, високи "рамена и динамична задница, придават на конструкцията излъчване, неподвластно на времето.

Phantom Drophead Coupe може да се похвали с най- големия сгъваем мек таван в модерното автомобилостроене. Добрата шумо- и виброизолация на интериора са гарантирани от петте отделни съставни слоя на мекия покрив.

Едва ли обаче ще има някой разочарован, ако чуе рева на 6.75 литровия V- образен, дванадесетцилиндров двигател. Максималната му мощност е 453 конски сили, а максималният въртящ момент от 720 Нм се достига при 3 500/мин. Максималната скорост на движение достига 240 км/ч (електронно ограничена), а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва за 5.9 секунди. Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe е оборудван с шестстепенна ZF автоматична предавателна кутия с възможност за ръчно превключване на скоростите.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте