PSA Peugeot Citroen спечели сертификат на Европейския стандарт за равенство между половете

Общи 01 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2565 посещения | без коментари

Източник: www.citroen.bg

На 29 юни в Брюксел, PSA Peugeot Citroën беше награден със сертификат на Европейския стандарт за равенство между половете (GEES).

Сирил Котие, директор Служители и трудови отношения на Групата, получи сертификатa от г-ца Роди Кратса – Цагаропуло, вицепрезидент на Европейския парламент, на церемония в присъствието на г-ца Никол Арнели, бивш френски министър и председател на фондация Arborus Endowment и г-ца Елизабет Морин – Шартие, депутат от Европейския праламент и заместник-председател на Комитетът за права на жените и равенството между половете (FEMM). По време на церемонията бяха наградени още пет компании.

Сертификатът на Европейският стандарт за равенство между половете е създаден по инициатива на много от големите корпорации с цел да установи Европейска методология за укрепване на равенството на работното място. Началото му е поставено от Арборус, първата фондация за равенство между половете, учредена в Европа.

Равенството между половете на работното място е основен компонент от стратегията на PSA Peugeot Citroën за служителите, в съответствие с ангажимента за отговорен растеж.

Сертификатът на GEES признава усилията на Групата да осигури еднакви възможности чрез различни програми във всяко свое подразделение. Също така ще насърчи Групата да продължи усилията си и да развива нови планове в тази насока.

GEES също така подкрепя и подписаното през февруари 2011г. тригодишно Споразумение за равните възможности с всички съюзи, чиято цел е напредък в три насоки: улесняване на инеграцията на жените в доминарана от мъжете индустрия, гаранция на равните възможности в рамките на компанията и даване на работещите жени на достъп до висши управленски постове.

В допълнение, през изминалия май, Сертификатът за равни възможности на PSA Peugeot Citroën, присъден от френският министър на социалното сближаване и равенството, беше подновен от Френската агенция за стандарт на качеството AFNOR Certification. Групата е също така сред топ три в шестото ежегодно проучване на Capitalcom за равенството между половете в компаниите, включени в борсовия индекс CAC 40. Сертификатът на Европейския стандарт за равенство между половете представлява мощен иснтрумент за обединяването на европейските страни около споделени динамични и общи инициативи. Днес PSA Peugeot Citroën е посветена на интегрирането на нови държави в процеса на сертифициране, като целта е прогрес в насърчаването на равенството между половете на работното място.

През 2010г. жените представляват 21,8% от общата работна сила. За сравнение – през 2002г. дамите са били 17%.

 
Ключови думи:   citroen, endowment, peugeot, psa peugeot citroen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте