Nissan планира възраждане на марката Datsun като бюджетна за развиващите се пазари?

Общи 05 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3645 посещения | без коментари

Японската агенция Nikkei съобщи, че Nissan планира да възстанови марката си Datsun, като производител на бюджетни автомобили за страните с развиващи се пазари, като Индия, Бразилия, Русия и Китай, известни вече като групата БРИК. Автомобилите Datsun ще се предлагат с базова цена от около 5000 долара, според съобщението на японската медия.

Nikkei отбелязва, че възстановяването на закрития през 1986-а година като марка Datsun е заради предизвикателствата именно на новите обещаващи пазари и в никакъв случай няма да предлага тунинг версии като AMG на Mercedes или M на BMW, нито пък луксозни автомобили, за което вече е създадена марката Infiniti.

Според Nikkei, Nissan работи върху автомобил разположен под новата Micra, който би трябвало да излезе през 2013-а. Datsun може да бъде използван и като марка в която да се концентрират модели от т.н. в Япония "k-cars" - автомобили с ходов обем на двигателите до 650 куб.см, ползващи данъчни преференции в Страната на изгряващото слънце. Подобни модели могат да се предлагат с леки промени като бюджетни в страните от групата БРИК, но твърде е възможно за новата-стара марка да се развие нова моделна линия коли върху обща, нискобюджетна платформа.

 
Ключови думи:   AMG, bmw, cars, datsun, mercedes, micra, nikkei, nissan
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте