MV Agusta празнува с нов модел 150 години Италианска държава

Общи 10 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1990 посещения | без коментари

Съвременна Италия, независимо от имперското си минало, всъщност е доста млада държава - генуезецът Джузепе Гарибалди обявява на 17 май 1861-а създаването на обединеното кралство Италия, чиято карта дотогава е като циганско одеало, съшито от безбройните "парцалчета" на дребни графства, княжества и градове. След великата си дата съвременна Италия преживява още доста войни, но именно 1861-а се смята за годината на основаване на днешната Италианска държава.

В чест на тази дата, една от най-"италианските" компании - MV Agusta подготви юбилейна версия на своя модел Brutale 990R. Тя е направена в точно 150 екземпляра и се отличава не само с ексклузивния си екстериор, но и с редица технически новости.

Задната част на мотора е напълно променена, той е станал едноместен. В окачването и изпускателната система са използвали само най-доброто, възможно за класа "гол" байк. На рамата на мотоциклета е закрепена лична табличка с поредния номер от серията на дадения екземпляр.

Цената на модела е по-висока с 30% от стандартното изпълнение, но независимо от това цялата серия е продадена на "зелено".

MV Agusta Brutale 990R 150th Anniversary - техническа характеристика -
4-цилиндров редови двигател с ходов обем 998 куб. см /76х55 мм/, въздушно маслено охлаждане, мощност 138,68 к.с. при 10600/мин, въртящ момент 106 Нм, шестстепенна кутия, верижно задвижване, маса 190 кг, относителна мощност 0,54 к.с. на кг (1,86 кг на к.с ), максимална скорост 265 км/ч, резервоар 23 л.

 
Ключови думи:   1861, 150th anniversary, mv agusta
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте