Mercedes празнува 105 години двойно предаване

Общи 16 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9375 посещения | без коментари

През 2012 Mercedes отбелязва 105 години от създаването на първия си модел с четири задвижващи колела. Това е Dernburg-Wagen, който може да се похвали и с четири завиващи колела. Четирицилиндровият му 6,8-литров двигател е способен на впечатляващите за онова време 35 к.с.
40 години по-късно Mercedes представя друг модел, кандидат за легендарен статус - Universalmotorgeraet, известен днес с по-краткото Unimog. От 1947 досега Unimog има милиони превъплъщения благодарение на издръжливостта и безкрайните възможности за надстройки.
През 70-те Mercedes започна работа по нова 4х4 икона с по-голяма всекидневна приложимост. Противно на общоприетото схващане, Gelaendewagen не е създаден за военни цели, въпреки че военните веднага оцениха здравината и приложимостта му. Още оригиналният G-class може да изкачи 80 % наклон (с подходящи гуми и лебедка). Последното поколение предлага електронно контролирано двойно предаване, електронно контролирани диференциали и понижаващи предавки.
Гордостта на Mercedes е, че двойното предаване може да се поръча при почти всички модели на компанията, дори в новата най-малка А-класа.

 
Ключови думи:   mercedes, Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте