Maserati готви по-малък седан и SUV

Общи 20 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11750 посещения | без коментари

През 2014-а в моделната гама на Maserati ще има пет автомобила - новото Quattroporte, малко негово "братче" - baby Quattroporte, GranTurismo, GT convertible и кросовър.

Средноразмерният седан Maserati се разработва съвместно от Pininfarina и Fiat. В автомобила ще се монтира турбомотор с мощност 400к.с. Освен него за новото "малко" Quattroporte ще се предлага дизелова моторизация с мощност 300 к.с. Предавателната кутия на новата кола ще е заимствана от Ferrari FF, което означава задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Освен интензивната работа над baby Quattroporte, което тpябва да излезе през 2013-а, във фирмата усилено работят над новото Quattroporte, което пък трябва да излезе през следващата година. За разлика от тези автомобили, все още не е ясно кога ще се появи компактният всъдеход на Maserati, но това едва ли ще се случи преди 2014 година. Естествено, нещата около него могат да бъдат ускорени, нещо което сега се случва с малкото Quattroporte, за което първо се съобщаваше, че ще излезе през 2015-а.

 
Ключови думи:   ferrari, fiat, maserati, pininfarina, Quattroporte
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте