MAN се премести на нов адрес

Общи 28 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5495 посещения | без коментари

На 27 юни 2013 г. с вечерно парти бе официално открит новият дом на MVB Truck and Bus Bulgaria АД, единственият официален вносител за България на товарни автомобили с марката MAN и автобуси MAN и NEOPLAN. Под един покрив, на бул. „Сливница № 425“, ще се помещават както търговският, така и сервизният център, в който клиентите на фирмата ще могат да се запознаят с новите модели и да намерят пълната гама от сервизни услуги и резервни части. Новооткритата сервизната точка е една от най-добрите в България, защото дава възможност за едновременна работа по 20 тежкотоварни автомобила в 10 сервизни клетки. Всички клетки са проходни и при нужда се обслужват от 5 т мостови кран.
От ръководството на МВБ вярват, че в следващите две години на пазара на товарни автомобили ще се наблюдават положителни тенденции на развитие, обусловени от нарастващото търсене на превози, остаряващия автомобилен парк и въвеждането през 2014 г. на емисионен стандарт Euro 6.
„Очакваме нарастване на продажбите през 2013 г., задържане на обема през 2014 г. и постепенно нарастване след 2015 г.“, заяви Владислав Атанасов, изпълнителен директор на MVB Truck and Bus Bulgaria. „Още с влизането си на българския пазар през 2002 г., MAN заема 12% пазарен дял, който през годините варира между 9% и 15%. Появата на нова компания-вносител на пазара през 2012 година неминуемо оказа влияние върху позициите на марката, но амбициите ни са през 2013 и особено през 2014 година да възстановим мястото на MAN в България. Очакванията и целите са ни през 2015 година да имаме 18% дял, което отговаря на средния пазарен дял на MAN в Източна Европа“, допълни той.
В момента Столична компания за градски транспорт София подготвя обществена поръчка от 126 броя съчленени автобуси, която ръководството на MVB Truck and Bus Bulgaria АД се надява да спечели.
Една от линиите, по които ще работи компанията, е развитието на сервизната мрежа на територията на страната, като в момента фирмата разполага с една собствена база в София, а в Русе е в партньорски отношения с „Рубикон Шипинг“. В момента се изготвят архитектурните планове на сервизи във Варна, Бургас и Пловдив, строителството на които се планира да завърши в началото на 2014 година и поетапно те да бъдат отворени и пуснати в експлоатация.

 
Ключови думи:   bulgaria, man
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте