Kia прави вече Sportage в Европа

Общи 24 август 2007 | Auto-Press.net A- A+ 710 посещения | без коментари

Kia Motors официално ще отпразнува старта на пълното производство на популярния си модел Sportage в ултрамодерния си комплекс в Жилина, Словакия на 11-и септември с дебюта на модела гама 2008-а година във Франкфурт. Първият завод на марката на териотрията на Европа продължава да нараства темповете на производство, като добави и два нови модела към основния си Kia cee´d - Sport Wagon и Sportage само няколко месеца след стартирането на официалния ппоизводствен процес на комплекса. В края на годината ще тръгне и четвърти модел - тривратия спортен хечбек.

Предприятието има 2400 работника, работи се на две смени и в Жилина вече изпълняват обещанието си да бъдат най-продуктивния автомобилен завод в Европа, като се стремят да достигнат производителност от 100 автомобила на работещ "калпак".

Новият Sportage няма кой знае какви промени отвън, но моделната му линия за следващата година предлага рестилирана радиаторна решетка, черни рингове на фаровете, увеличени външни огледала, нов стил на джантите, по-широка гама цветове. Усилвателят на кормилното управление работи малко по-директно, 16-цоловите джанти са вече стандарт, окачването е станало малко по-твърдо. Предните дискове са с 30 мм увеличение на диаметъра и осигуряват спирачен път от 41,6 м на колата от скорост 100 км/ч. Предните седалки са с 40 мм по-дълбоки и с 20 мм по-широки, а задните са свалени надолу с половин сантиметър. Sportage 2008-а може да тегли ремарке с 12,5% по-тежко - вече до маса 1800 кг, а гаранцията му е увеличена с четири години до 10 срещу перфорация на купето.

"От лансирането си през 2004-а година насам Sportage успя да спечели на своя страна над 100 000 купувача в Европа и играе ключова роля задено с по-големия ни модел Sorento за издигане авторитета на марката Kia сред все по-голям брой европейски клиенти" - сподели Жан-Шарл Лиевенс - вице-президент на KIA Europe.

 
Ключови думи:   amp, cee, kia, kia motors, quot, sport wagon
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте