Jaguar готви съперник на Porsche 911

Общи 07 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5885 посещения | без коментари

Това е концепцията Jaguar C-X16 или един от най-малките двуместни автомобили на марката, която потвърждава намеренията си за създаване на съперник на новото Porsche 911. Прототипът ще дебютира на международния автомобилен салон във Франкфурт. Дългото 4,4 метра возило използва скъсена палтформа на XK и разкрива нова хибридна задвижваща система, както и нов екстериорен и интериорен дизйан, даващ ясни индикации за бъдещетo на британската марка.
Хибридната система се състои от компресорен 3-литров V6 агрегат, разположен в предната част, генериращ мощност от 380 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Той работи заедно с електромотор, задвижващ задните колела и произвеждащ 100 к.с. и 235 Нм, който се зарежда от акумулатори, които от своя страна черпат енергия чрез KERS (система за регенериране на кинетичната енергия). Задвижващата система се комбинира с автоматична 8-степенна трансмисия и старт / стоп система.
Шасито на концепцията C-X16 е изцяло от алуминий, което е допринесло за тегло от само 1600 кг. Това позволява на C-X16 да измине 80 км само на ток. Комбинирането на двигателя с вътрешно горене, електромотора и старт / стоп системата е довело на разход на вредни емисии от само 165 г/км CO2.
Според Jaguar, прототипът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек, а от 80 до 120 км/1 са му нужни 2,1 сек. При нужда водачът може да използва бутон на волана, който му дава маскимална мощност за около 10 сек.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте